marți, 2 martie 2010

Echipa lui Tismaneanu. In vizita la IICCMER

"Contrar a ceea ce s-a spus (din nestiinta, din graba ori din alte motive), IICCMER va continua sa acorde maxima importanta mecanismelor represive care au instaurat si au perpetuat regimul comunist in Romania. Analiza raului produs de Partid si Securitate reprezinta un imperativ complementar studiului aprofundat al ideologiei, al propagandei, al economiei, al societatii.". Aceasta este replica pe care Vladimir Tismaneanu, numit de premierul Emil Boc la sfarsitul saptamanii trecute presedinte al Consiliului Stiintific al IICCMER, a dat-o ieri pe blogul sau celor care au acuzat absenta din noua lege de functionare a institutului a unor atributii explicite de investigare a crimelor comunismului. Totodata, acesta a anuntat ca va reorganiza din temelii institutul si ca preluarea conducerii se va face dupa un riguros control financiar, sub auspiciile Curtii de Conturi.

Desi angajatii IICCMER credeau, dupa aparitia hotararii de guvern, ca numirile vor trena cel putin cateva saptamani, iata ca nu a fost nevoie decat de cateva zile. Astazi, Ioan Stanomir, presedintele stiintific al IICCMER, insotit de doi apropiati colaboratori ai lui Vladimir Tismaneanu, Mihail Neamtu si Bogdan-Cristian Iacob, au fost in vizita la IICCMER pentru a cunoaste vechea echipa. Neamtu, absolvent de teologie, este vizat pentru postul de director stiintific, iar Iacob va fi foarte probabil viitorul secretar al intitutului. Ramane de vazut cui vor reveni functiile de sefi de departamente. Pentru maine este programata o sedinta cu vechii sefi de sectii.

Un comentariu:

  1. O corectie: Sunt absolvent al facultatii de ISTORIE SI FILOSOFIE din Cluj (Babes-Bolyai) si cu a doua licenta in teologie. Studii de master si doctorat in strainatate: teologie si stiinte religioase. Studii postdoctorale de politologie si istoria ideilor.
    Cu stima, MN

    RăspundețiȘtergere