joi, 18 martie 2010

PF Daniel si dorinta de a fi mereu Intaiul

"La evenimentele ortodoxe româneşti, mesajul Patriarhului României va avea întâietate faţă de alte mesaje şi cuvântări pentru a se respecta ordinea instituţional-canonică şi regulile de protocol", Cand am citit aceasta decizie luata astazi de Permanenta Consiliului National Bisericesc nu mi-a venit a crede ochilor. Dupa stiinta mea, oricum asa se intampla. Adica, de Craciun de exemplu, daca mergeam intr-o biserica din Bucovina intai se citea pastorala PF Daniel, apoi pe cea a IPS Pimen.

Probabil insa ca aceasta regula nu se respecta peste tot si cineva, dintre ierarhi, a indraznit sa priveasca mai de sus decat ii era permis. Inteleg masura ca facand parte din strategia de centralizare a puterii in BOR, insa mi se pare daca nu daunatoare in cel mai bun caz gratuita, raportand-o la imaginea pe care incearca sa si-o contureze PF Daniel.

In celasi ton, ca Patriarhului sa nu i-o mai ia inainte autoritatile -cum s-a intamplat anul trecut cu Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava-, Permanenta Consiliului National Bisericesc a mai decis ca Patriarhia sa se ocupe de aducerea Sdfintei Lumini de la Ierusalim.

PS Fotografia, de la intronizarea PF Daniel ca patriarh in septembrie 2007, a fost preluata de pe site-ul Patriarhiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu