luni, 15 martie 2010

Nu confundati logoreea cu inteligenta! Mesaj pentru Biroul de presa al Patriarhiei

Va rog sa nu-mi mai cititi comentariile publicate pe www.evz.ro si in cotidianul Evenimentul zilei. Ati dovedit in repetate randuri, inclusiv astazi, ca nu stiti/puteti sa le cititi de la un capat la celalalt, ci doar pe sarite, si prin urmare va inflamati mai tare decat e cazul. Sa le luam pe rand:

1. Nu ma numesc si nu semnez Corlatean. Va rezerv placerea de a descoperi prin mijloace specifice cum se caligrafiaza corect numele subsemnatei. 

2. Opiniile publicate sub semnatura proprie in cadrul rubricii Editorial/Opinii din EvZ nu pot fi decat "individuale".

3.  Sa justificati necesitatea construirii CMN prin lipsa de spatiu este o mistificare care nu va face decat cinste: daca pentru cele doua-trei slujbe anuale la care slujesc cei "aproape 60 de ierarhi ai Sf. Sinod" credeti ca e nevoie de 38.000 de mp de constructie, va priveste, dar acesta nu e un argument. Daca credeti ca pentru acele situatii "mai mult decat penibile" in care "mame, purtând copii în braţe, sunt nevoite să stea în picioare şi să participe la Sfânta Liturghie, stând în exteriorul catedralei din cauza lipsei acute de spaţiu" este nevoie de o catedrala cu 5.000 (cinci mii) de locuri, inseamna ca ar fi nevoie de o catedrala a mantuirii neamului in fiecare resedinta de judet pentru ca si acolo se intampla la fel, "mai ales în timpul anotimpului rece sau în căldura toridă a verii", ca sa va citez.

4. Eu am scris "Pe lângă actuala catedrală patriarhală, care - e drept - va ajunge, probabil, doar la temelia viitoarei, mai este şi Catedrala Sfântul Iosif." Dumneavoastra spuneti: "se menţionează în articolul confuz că municipiul Bucureşti are totuşi o catedrală şi anume catedrala romano-catolică Sfântul Iosif" sau "Referirea la catedrala romano-catolică „Sfântul Iosif”, ca şi când s-ar sugera că aceasta ar putea suplini o catedrală ortodoxă în Bucureşti, este o altă dovadă a micimii sufletului celui ce fuge de responsabilitate creştină şi renunţă la demnitate etnică" (sic!)
Nu mai comentez, argumentatia pe care o dezvoltati ulterior e o aiureala.

5. Regele Carol I a militat pentru construirea unei alte catedrale ortodoxe, dar in niciun caz nu a considerat ca merita sa aloce 11 ha de teren pentru un astfel de proiect. 

6. V-ati gandit ca poate aceasta viitoare Catedrala ar trebui sa ma reprezinte si pe mine si pe ceilalti ortodocsi care gandesc ca stilul monumental ortodox aminteste dureros de mult de stilul monumental ceausist al Casei Poporului, care aminteste dureros de mult de stilul monumental nord-coreean etc. ?

7. Nu-mi doresc sa gandim la fel, doar sa nu luam ad litteram sintagma "cine nu e cu noi e impotriva noastra". Critica n-a omorat pe nimeni si sunt convinsa ca un editorial nu va surpa fundatia viitoarei monumentale catedrale. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu